Groen, en nog eens groen
Door: Harm
Blijf op de hoogte en volg Hillegard & Harm
05 Oktober 2019 | Colombia, San Augustín
Ten eerste heeel vroeg opstaan, inpak stress, lullig ontbijt en om 6.00 uur reden we weg, om vervolgens na summiere stops om 13.00 uur pas in de buurt van San Augustin te stoppen voor de warme lunch ( die overigens goed was)
Hillegard en ik hadden tijdens een stop overigens wel een leuk bakkerijtje gevonden waar ze ook koffie hadden, dus goed gescoord met zo’n bakkers dochter.
Na de lunch gingen we naar een groot archeologisch complex/omgeving waar veel vondsten van begrafenis rituelen voor C. te zien waren, zeg maar hunebedden.
Nou werd er bij elke vondst uitgebreid door een Spaanse gids/vertaald door onze reisleider verteld over de betekenis van de objecten, kortom, het begon ons al gauw te vervelen. Wat wil je ook, vroeg op, 7 uur in een bus, een warme lunch en een biertje en dan heeel veel informatie die ook in de reisgidsen staan, boring.
Kortom, toen we eindelijk in het wel mooie resort aankwamen waren we aardig gaar.
Vervolgens nog een 2.5 uur ….wachten op het eten en door Spaanse menu verwarring, een ander had mijn forel al op, waren we echt wel toe aan ons bedje, een vermoeiende dag.
Vandaag, vrijdag, scheen de zon letterlijk en figuurlijk. We hebben een tocht met een open Colombiaanse bus gemaakt door de omgeving, door de bergen. Kolkende rivier, watervallen, rietsuiker plantages, koffie plantages, kortom een relaxte dag en veel gezien en genoten van de zeer groene natuur! Groen, groen nog eens groene bergen.
Het weer,.. in Colombia moet je rekening houden met alles, zon, warm, koud, onweer, en regen.
Dus verschillende laagjes aan of mee. Ja mem, een vestje (fleece jack) is erg handig bij je te hebben.
Onze Nederlandse reisbegeleider heeft in Colombia gewoond, weet veel van het land en spreekt perfect Spaans. Hij heeft deze reis al vaak begeleid en weet veel leuke uitstapjes buiten het vaste
Reisprogramma. Toch kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat hij subtiele suggesties van ons niet echt oppikt. Wij zagen vanmiddag een interessant koffie tentje (we hadden sinds het ontbijt nog geen koffie gehad) maar de hint werd niet serieus genomen.
Wat opvalt is de rust, in dorpjes, maar ook op de weg. Rustig en weinig verkeer. (Althans hier in de bergen)
En alles oogt zeer schoon.
Overal waar activiteiten zijn, of in musea, parken, werk, zie je brancards (klaar) staan soms met een EHBO uitrusting. Men al wel verplicht zijn dit voorhanden te hebben.
Omdat we vlak bij de evenaar zitten is er om 12.00 uur vrijwel geen schaduw, de zon staat recht boven je, en ’s avonds om 18.00 uur gaat het licht ineens uit, dus geen schemering.
Morgen gaan we verder op pad naar Popayan, waar Hillegard vast kan winkelen…., wat nog niet echt lukte…
Groet!
Hillegard & Harm
05 Oktober 2019 - 07:52
Aline:
Hoi Harm en Hillegard,
Daar ben ik al weer. Genoten van je verhaal. Ben benieuwd of er nog “spannende” dingen komen.
Geen schemering herinner ik me nog van Salvador eo.
Inderdaad gaat het licht uit.
Hierbij. Gisteren een natte dag. Verveelt gauw.
Jullie nog een fijne reis en ik kijk uit naar de verhalen.
Groet Han en Aline -
05 Oktober 2019 - 09:43
Arjen:
Leuk om jullie avonturen weer te lezen en te beleven in Friesland. Veel plezier en vooral genieten daar! -
05 Oktober 2019 - 16:12
Tini:
He vakantiegangers
Van alles wat dus. Genieten maar ook beetje balen...En tja die koffie van jullie ... wel erg belangrijk he. Ik vind het leuk om te leze hoe jullie Colombia ervaren.
Geniet er lekker van (ook evt zonder koffie....)
warme groet
Tini
06 Oktober 2019 - 09:16
Astrid Zijlstra:
Er is dus van alles wat daar in Colombo! Grappig veel plezier en zie uit naar het volgende verslag! Groet Astrid -
06 Oktober 2019 - 16:53
Fenny:
Hoi allebeide,
zonet alle reisverslagen gelezen en even gegoogeld naar de Tatacoa-woestijn. Inderdaad prachtige vormen en kleuren met overal de cactussen. Leuk om te lezen wat jullie beleven; ik moet begrijpen dat de ene dag de ander niet is, het blijft dus elke keer een verrassing, heb je ook wat te vertellen:) Hier alles goed, hadden wel wat vreemde week, gisteren naar de crematie van buurvrouw Bettie geweest.
Tot het volgende verslag, groet en fijne reis daar,
Fenny
07 Oktober 2019 - 14:34
Mem:
Wat weer een mooi verhaal, dacht aan sr lanka waar het ook zo snel donker werd. Vanmorgen terug uit st nic.. Veel gewandeld met warme jas aan. Ga nu blad ruimen en grasmaaien ik geniet van jullie verhalen. Maar pak eerst een kop koffie, met een groot stuk speculaas . Ja ja Gr mem