Zaterdag hangdag
Door: Harm
Blijf op de hoogte en volg Hillegard & Harm
27 Oktober 2012 | Marokko, Tafraut
Omdat we aan zee zaten had ik gisteravond natuurlijk vis tajine, Dorade. Die lag heerlijk onder in de tajine met groenten (aardappels, paprika en wortelen) er bovenop.
Nadien heb ik nog wat schaap met couscous geprobeerd ( ja, dat lieve blèrende beest van gisteravond) maar de smaak kon mij niet bekoren, bij lange niet de smaak van een lamsbout zoals wij dat kennen.
Daarna met Hillegard nog wat op het balkon gezeten en na gekletst onder het genot van een bodempje whisky in het licht van de vuurtoren.
Vanmorgen op weg naar tafraoute, eerst langs de kust omhoog, daarna meer het binnenland weer in. Druilerig en zwaarbewolkt weer. Best frisjes. Prachtige route met vele argan boompjes, waar ze de beroemde argan olie van maken. Hillegard gebruikt dat al een dikke week en je ziet de rimpeltjes verdwijnen ;)
Het lijkt vandaag wel zaterdag hangdag. Het slachtfeest is nog niet afgelopen. Overal mensen staand/ lopend op straat in hun nieuwe outfit. (Babouches en djellaba's )
Het hotel hier in tafraoute is voor de verandering prachtig, zeker na de lichte ontberingen van afgelopen dagen. Stinkende kamers, 's nachts naar het toilet slippers aan omdat er een plas water rondom het toilet ligt van de douche, Franse toiletjes en geen licht, tja dat is dan mikken op het gehoor.
Morgen gaan we met een jeep de hele dag de omgeving bekijken. Rondom dit dorpje zijn bergen en er schijnt een mooie kloof te zijn . Daar schijnen we de hele dag wel weer mee zoet te zijn.
Vanmiddag samen met Hillegard tajine met vlees, amandelen en pruimen gehad ( met plat brood ) heerlijk. Aan onze boeten twee klagende poesjes, die we nadien niet zijn vergeten. Tja, die moeten hier hun eigen kostje bij elkaar scharrelen..
Gingen deze week Roeland en Ria al naar huis vanwege aanhoudende ziekte, nu gaat Herman met de ambulance naar Agadir, vergezeld van zijn vrouw Anna. Heel vervelend voor hun.
27 Oktober 2012 - 21:47
Reny:
Het is een offer op zich om een bord vol schapenvlees op te moeten eten. Daar mogen wel heel veel gedroogde vruchten, kruiden en gestoofde groenten door om er nog iets eetbaars van te maken. Gelukkig kunnen ze van de huiden weer mooie jassen, tassen en zachte muiltjes maken, zijn die arme dieren niet voor niks doodgegaan.
Jullie reisgezelschap begint op het verhaal van de tsien lytse pykjes te lijken. Pas goed op elkaar.
Hier is het ondertussen mooi fris herfstweer. Er is al een beetje nachtvorst geweest. Het blad wat nog aan de bomen zit is mooi gekleurd. De pepernoten liggen al weer in de winkels. Vannacht gaat de wintertijd in.
Geniet nog maar lekker van de warmte en alle mooie belevenissen de komende week.
Ik kijk uit naar het volgende verslag.
Oant moarn, Reny. -
27 Oktober 2012 - 22:13
Syta:
Lieve allebei het zit er al weer bijna op he? Prachtig om jullie verhalen te lezen. Leuke foto's. Geniet nog even van de laatste paar dagen daar en een goeie reis terug. Liefs Syta -
28 Oktober 2012 - 16:01
Tietsjewatzema:
harm die argan olie,wat zou dat voor uitwerking hebben op een 80 jarige huid?
28 Oktober 2012 - 19:11
Ingrid:
Hmm, pruimen. Geeft weer een andere dementie aan mikken op het gehoor. -
29 Oktober 2012 - 18:22
Silvia,het Zusje Van Hillegard:
H.H.u.H,ik lees dat het jullie wel goed gaat.Dat met de Arganolie lijkt met ook wel wat en ook de foto van de tassenwinkel sprak me wel aan.Dan moet ik me toch nog eens aan een vakantie wagen!Veel plezier nog en tot horens.Silvia