Nodig of niet nodig....
Door: Harm
Blijf op de hoogte en volg Hillegard & Harm
18 Oktober 2012 | Marokko, Marrakesh
De route vandaag ging hoofdzakelijk slingerend over een of ander atlas gebergte en over de hoogste pas in Marokko, 2260 meter. Op deze route is een paar weken geleden nog een bus verongelukt.
Prachtige route met verschillende kleuren in de steenachtige bergen en canyons. Van grijs tot roestbruin.
We verblijven komende drie nachten in Marrakech, dus twee volle dagen. Morgenochtend hebben we nog een rondleiding met een gids door de Medina en zo, daarna worden we losgelaten. Sinds we vanmiddag in het hotel aankwamen, best mooie kamer, hebben we geen water (doen alle lichten het een keer allemaal op de kamer) , nou dat belooft nog wat, gelukkig zijn we niet meer aan de diarree. Dat kneedbaar in de vorige titel sloeg op onze conversatie des morgens op het resultaat van koffie en ik een peuk. We hadden eergisteren in een authentiek dorpje gezien hoe ' gemakkelijk ' iemand in een pottenbakkerijtje een schoteltje draaide van kneedbare klei.
Dus de eerste vraag na toiletbezoek is,.. " is het kneedbaar" ? Zo niet, dan is het diarree.
Overigens is vrijwel iedereen hersteld van maagdarm stoornissen, behalve Ria, die is nog steeds flink ziek, ook niet met man mee geweest naar de woestijn, en is nu hier naar een kliniek. Heel vervelend voor hun. Zo kan het ook.
Vandaag is ook onze grote bus vertrokken met onze prima chauffeur en bijrijder. Het volgende traject kan niet met zo'n grote bus, dus gaan we in twee busjes vanaf zondag.
Was afgelopen periode de wijn per fles erg duur, tot 12 euro per fles, hierin de supermarkt veel meer AH prijzen. Dat wordt inslaan voor de volgende 2 weken. Een echt voor ons normale supermarkt, met alles wat we thuis ook kunnen kopen, hadden zelfs een mooie visafdeling, beetje hyperu als in Frankrijk.
En tot onze verbazing vlakbij het hotel een winkel wijkje met winkels alla Eric Steenbergen, zeer modern spul, ook recycle spul, en dat in Marokko. Hillegard begon helemaal peu nerveu te worden, bij het hyperventileren af (zie foto).
Ben, onze zeer aardige reisgenoot vroeg of ze het ook nodig had. Nodig?? Vreemd woord, kennen we niet.......
Het is hier voor het hotel erg druk met verkeer, met oversteken begeef ik mijn lot als halfblinde in het vertrouwen op Hillegard. Verder vermaak ik me best hoor, maar het maakt voor mijn gevoel weinig meer uit of ik een sterke contactlens in mijn rechter oog doe. Het blijft mist.
Vanavond regen en frisjes,.... voor de verandering....
19 Oktober 2012 - 07:30
Jenny:
PS Wat een prachtige foto's!! Heb de Kerstkrt.al voorbij zien komen..haha..
Maar flink door fotograferen...dan kun je in dec.de reis nog eens 'overdoen'met helder zicht!
Voorzichtig in de 'mist'.G'morgen/avond Jenny -
19 Oktober 2012 - 10:29
Han En Aline,:
Hoi Harm en Hillegard,
Wij zijn sinds zondag weer terug uit het Franse en genieten meteen mee van jullie prachtreis en jullie avonturen. Het ziet er allemaal schitterend uit. Een topreis dus.
Blijf er maar want hier is het druilerig.
Groet Han en Aline. -
20 Oktober 2012 - 17:08
Ingrid:
Zo te horen heeft die Ben nog veel te leren. Maar dat kan mama hem binnen 1 dag shoppen wel bij brengen!
Doe jij nog wat aan shoppen Harm of is dit jullie alone time moment om elkaar niet in de haren te vliegen?
Kan wel merken dat deze berichten op initiatief zijn van Harm, want een mailtje aan je dochter ho maar! :P
Maar jout niks, die vermaakt zich hier uitstekend. Zonet ff bij Rooie gekeken die had ook maag/darm klachten, maar dat heb ik al even opgeruimd. Natuurlijk ook bij oma geweest, ik weet niet hoe het met haar Darmen is.