Gestrand

Door: Hillegard

Blijf op de hoogte en volg Hillegard & Harm

11 Oktober 2012 | Marokko, Midelt

Pech onderweg, iets begon ontzettend te stinken en op een of andere kregen we het gevoel dat we beter ff uit de bus konden gaan om onszelf de berg op te duwen, gelukkig was onze chauffeur zo verstandig om weer om te keren en ons te droppen in een dorp waar we een lekker bakje koffie noir konden kopen voor nog geen 70 cent, was wel de prijs nadat onze reisleidster ontzettend boos was geworden omdat ze ons eerst toeriste prijs wouden laten betalen. Heeft een paar uur geduurd voordat we vervangend vervoer kregen, dus een rondleiding door het dorpje gehad grotwoningen bekeken, waar dus echt een hele familie in 1 kamer vertoeft, later bij een wat "rijkere" familie gekeken die had zelfs een keuken, wc's ontbreken in beide en kan je lekker ergens buiten in het veld gaan zitten. Heb je weinig last van eventuele stank, goed voor het milieu geen spuitbussen.
Inkopen gedaan in het dorpje om onderweg ergens te lunchen, heerlijk brood met zoals meestal in deze landen zalige tomaten.
Onderweg nog wat aapjes in het wild gezien. Had voor vanavond nog de hoop om nog ergens een tompouce te kunnen kopen, waren vanmorgen nog niet te koop, maar we zitten nu in een mooi hotel een paar km buiten het dorp en aangezien we nu in de hoge Atlas zitten is het pik en de pik donker geen lichten van de dorpjes om ons heen durf ik het niet aan met mijn half blinde vakantieman, ik roep niks anders dan kijk uit opstapje, afstapje nee dat is echt geen mooie man, dikke steen rechts, putje die omhoogstaat,moet er zelfs omdenken dat hij de lenzen niet binnenste buiten (kan dat???) indoet. Voor de rest is hij wel lief krijg elke morgen een lekker bakje koffie op bed, wij komen dus lekker wakker aan bij het ontbijt. Harm heeft vandaag even een poging gedaan om te zwemmen maar dat was maar heel even water was vreemd genoeg bij deze hitte steenkoud op een hoogte van 1500 meter in een of ander atlasgebergte. De bus is gelukkig weer heel dus mijn rugzakje met mijn water is hier nu ook gearriveerd.

• 11 Oktober 2012 - 22:04

B&A Ut Ljouwert:

het leest als de serie expeditie marokko. elke dag een proef doen en dan stemmen ;-))
    pas goed op meneer S. Wonder

• 11 Oktober 2012 - 23:16

Reny:

Hoe was het ook al weer met Patsy en Edina in Marokko.
    Fijne reis verder, geniet er van.

• 12 Oktober 2012 - 00:40

Alie:

Hallo daar,
    Het klinkt alsof je ondanks alle ontberingen, de reis toch goed kunt volbrengen, dankzij je FANTASTISCHE mantelzorger! Hillegard, alle lof dat je je zo inzet en door de ogen van Harm probeert te kijken. Vergeet je je eigen welzijn ( en mooie mannen) niet?
    Wij zitten in Drenthe, en genieten iedere dag van de paddestoelen, die we fotograferen. We liggen op de knieen en zien de meest miniscule exemplaren. Dat is pas stilstaan, op vakantie. Het is hier overigens ook aarde donker 's nachts!
    groetjes Alie en Peter
    p.s. We hebben hier sporadisch internet ingekocht, dus zo nu en dan lezen we even de berichten.

• 12 Oktober 2012 - 10:25

Jenny:

Hoi fekânsjegongers,
    Harm kon je die ANWB krt.ook gebruiken...haha...of zat die nog in de airco?
    Geweldig jullie verslag vd belevenissen..ik hoop dat de ontberingen nog komen...want ja ik wacht wel stiekum op sterke verhalen. En als je meent een mooie jongen te zien..stuur maar even een foto...kijk ik wel even...haha...
    Het regent hier op dit moment behoorlijk..lekker genieten en ik blijf jullie volgen.
    Grt.en voorzichtig! Jenny

• 12 Oktober 2012 - 10:56

Tietsje Watzema:

dag harm en hillegard,
    wat geniet ik van de prachtige reisverslagen.
    en wat een geruststelling dat je zoon in supermantelzorg gezelschap is.
    hier is het rotweer.maar gister met de puzzelrit was het prachtig.
    jannie is hier net geweest voor een bakkie koffie,en vanmiddag komen jentsje en jan harm.die zullen de garage deur herstellen.
    lykele staat versteld ,hoe is het mogelijk die contacten met marokko via het glazen schermpje!
    Doe voorzichtig met trappen en op en afstapjes,en pas goed op elkaar!
    groetjes mem

• 13 Oktober 2012 - 19:34

Ingrid:

Bij Marokko moet ik niet direct aan een tompouce denken. Ben wel benieuwd hoe ze er daar uit zien. Foto?!?!