Volubilis en Moulay Idriss
Door: Harm
Blijf op de hoogte en volg Hillegard & Harm
09 Oktober 2012 | Marokko, Meknès
Daarna door naar Moulay Idriss. Een bedevaartplaats voor moslims die niet naar Mekka kunnen. De heilige Idriss (nazaat van de profeet Mohammed) ligt hier in een mausoleum. De stad was eerder niet toegankelijk voor niet moslims en tot voor kort mochten hier geen niet moslims overnachten.
Vele kleine bochtige steile straatjes met authentiek leven. De mensen houden je goed in de gaten, want willen niet op de foto, nou ja zeg...
Prachtige straatjes, mensen aan het werk in kleine ruimten. Voor vervoer gebruikt men hier ezels (vrachtvervoer)
Eenmaal in het centrum heerlijk en eenvoudig gegeten. En daarna terug naar Fez waar ik nu in een café zit te typen.
Mooi hotel, en we blijven hier twee nachten.
Hillegard is nu met Christa met een taxi naar de Medina. Ze kon niet wachten...
Morgen zijn we de hele dag onderweg in Fez, , morgens met de bus en ,s middags door de MEDINA die erg mooi moet zijn, maar er schijnt ook een grote kans te zijn dat je verdwaalt...
We zitten nu weer in een hotel in de ville nouvelle. Westers, veel mensen op straat. Gezellig en ontspannende sfeer.
Moslims drinken niet (alcohol) en Hillegard ook niet, die is al aardig op weg... Maar ben zonet met een paar anderen naar een zeer rijk gesorteerde drankwinkel geweest ( niet herkenbaar vanaf de straat) en heb een fles wijn gescoord. Marokkanen liepen af en aan en ze kochten geen fris...
Nog steeds heeft niemand last van broekhoest, terwijl in de vorige groep iedereen aan de schijt te zijn geweest..
Er is weinig belangstelling voor de kookcursus die je verder in de reis kan doen, maar Hillegard en ik gaan het er toch op wagen.
Ik moet en zal een tasjines mee terugnemen.
Op de hotelkamer werkt het licht en airco alleen als je het kaartje aan de sleutel in een gleuf stopt, maar kwam er achter dat mijn ANWB kaartje het ook heel goed doet. Straks dus lekker koel.
Morgenavond eens proberen of ik Hillegard ook aan het typen krijg, de groeten van haar.
Cu!
Harm
En dank voor jullie leuke reacties
09 Oktober 2012 - 20:53
Paul:
Hoi Harm en Hillegard
Wat een mooi reisje man. Klinkt goed allemaal . Verder nog meer daar te doen , dan alleen maar drinken en eten Harm;) !!! Maar goed, zo maar weer en hoor het bij thuiskomst wel weer van je. Ik ga vannacht weer beginnen , ga de wacht/nachtdiensten in voor 6 x. Wel lekker hoor na een heerlijke ;) vakantie te hebben gehad op Mykonos , weer rustig aan in de wacht te moeten beginnen [ althans dat hoop ik] . Hé kerel , we horen weer en maar lekker genieten , waar van te genieten is .
Groeten Paul -
10 Oktober 2012 - 12:04
Tietsje Watzema:
dag jongelui,
nou als ik het zo lees is lui zijn er niet bij .
niet verdwalen in medina he.
ik zie jullie al op een hoekje van de straat zitten, we willen naar fryslan.
hier alles prima.
jullie maar genieten dan doe ik het ook.
morgen heb ik een puzzelrit met de alderein, kan niet verdwalen,heb hem zelf gemaakt.
groetjes mem. -
10 Oktober 2012 - 12:04
Tietsje Watzema:
dag jongelui,
nou als ik het zo lees is lui zijn er niet bij .
niet verdwalen in medina he.
ik zie jullie al op een hoekje van de straat zitten, we willen naar fryslan.
hier alles prima.
jullie maar genieten dan doe ik het ook.
groetjes mem.