Lekker warm..... :)

Door: Harm

Blijf op de hoogte en volg Hillegard & Harm

07 Oktober 2012 | Marokko, Rabat

Beste mensen,
Alles gisteren prima verlopen. Het is hier twee uur later, dus toen we op tijd landen op airport Casablanca was het hier 22.00 uur en bij jullie al 0.00 uur.
Gelijk aangenaam temperatuurtje, eenmaal in het hotel verdween de groep naar bed, maar hebben wij in de lobby nog even met twee andere Nederlanders gekletst.
Het is weer even wennen in een buitenlands hotel. Je kan het kraanwater niet drinken etc. Na een onrustige nacht,als veel getoeter op straat waren we al vroeg wakker. Ook weer even wennen aan het ontbijt. Wat is er en wat vind ik lekker.
Om 8 30 vertrek naar de belangrijkste moskee hier, zie foto.
800.000 miljoen dollar zegt men dat de bevolking daar voor opgehoest heeft, maar het zou zou ook het drievoudige kunnen zijn...
Daarna door naár Rabat, goede snelwegen en heel goede chauffeur en bijrijder (die heel fanatiek voor bagage etc zorgt)
Weer een ander hotel, en in de Medina in een restaurantje..kunnen proeven wat het land voor ons in petto heeft. Een of andere bonensoep en tasjines (aardewerken potten) waar het eten in klaargestoomd wordt of zo. Kip, rund, vis en vegetarisch, alles met veel groenten en kruiden, aubergines,paprika etc, erf lekker. Bier of wijn is heel erg duur, dus dat wordt water.....
Vanmiddag met de bus de bezienswaardigheden langgewenst, verhalen komen wel. Die laatste foto is het uitzicht vanaf ons balkons, een taxistandplaats voor grande taxi, witte Mercedes , waar zes personen ingaan voor Vervoer buiten de stad. De petit taxi,s zijn voor binnen de stad. Wij horen heel veel getoeter, tuut, tuut, vanaf de kamer.
De indruk van marocco tot nu toe.. Veel lawaai, mooi weer, lekker eten, rijk en arm, hotel kamer met gratis schimmel en sfeerlicht (tl licht is er nog gezellig bij) aardige mensen, vel gesluierde vrouwen en slofjes die allemaal twee maten te klein lijken (men loopt op de achterrand)
Morgen door naar Meknes, Hillegard en ik gaan zo nog naar de Medina om te kijken of we ook iets lekkers kunnen eten.
Bye bye

• 07 Oktober 2012 - 21:39

Reny:

Hoi Harm en Hillegard,

Dank je wel dat we weer mogen meegenieten van jullie reis belevenissen. En nu ook nog met foto's.
    Veel plezier de komende weken.
    ( die slofjes worden met een platte achterkant verkocht, je ziet ze hier ook wel op de markt, waarom dat is weet ik niet )
    Groeten van Reny.

• 08 Oktober 2012 - 01:04

Jan Kees Brassem :

hallo harm en hillegard ,bedankt voor je reisverhaal ,leuk om mee te mogen doen ,ben daar nog nooit geweest maar omdat ik er dichtbij zit wil ik het graag zien (lijkt hier trouwens ook vaak noord afrika ) liefs jan kees

• 08 Oktober 2012 - 14:55

Ariane:

En, ik ben gek van spanning! Wat zei hij van de afwezige kiloos?

Goh het gaat alweer als een tierelier lees ik wel, schimmel, lawaai, eten, geen hassebasjes, hahaha enne te kleine slofjes? Dat moet voor jou toch heel vertrouwd zijn Hillegard, als ze maar mooi genoeg zijn!!
    Ik hou jullie n de gaten, leef jullie uit en tot gauw
    dikke tut op dien snut

• 08 Oktober 2012 - 19:35

Tietsje Watzema:

HOI HARM EN HILLEGARD

FIJN TE HOREN DAT DE REIS GOED IS VERLOPEN, NU MAAR GENIETEN.
    BEN JALOERS OP HET MOOIE WEER, NIET OP DE SCHIMMEL.
    ER ZAL WEL EEN TAJINA MEE TERUG KOMEN VERMOED IK.
    GROETJES MEM.

• 08 Oktober 2012 - 20:44

Ingrid:

Hallo hallo! Kun je zien dat mama niet alleen op pad is, er zijn zowaar al 5 foto's.
    Mooi dat jullie een fijne reis hebben gehad.
    Rabat is toch uitverkoop in het Duits? Begin ik zowaar te twijfelen aan jullie redenen van deze reis, dat wordt weer dikke tassen terug ;)
    Veel plezier en goed op elkaar passen!